Terugblik Hago Limburgs Mooiste 2020

Op 26 september reden we mee met “Hago Limburgs Mooiste Noord 2020 Gravel editie”. Met een totaal deelnemersaantal van 2300 fietsers waaruit 3% uit Gravelbikers bestond. Helaas een magere opkomst van de Gravelaars. Maar hoe zat het nu met de route?

Bij aankomst van Hago Limburgs Mooiste siert natuurlijk de professionaliteit van de organisatie. Alles is goed geregeld en dit jaar Corona-Proof. Na het ophalen van de inschrijving en het opspelden van de startnummers gaan we op pad.

De start en finish zijn in de kasteeltuinen van Arcen. Een schitterende locatie, vooral nu de herfstkleuren langzaam vorm beginnen te krijgen. We kunnen het dan ook niet laten om, stiekem bij terugkomst, even een rondje door het park te doen.

Gravelaars hebben de keuze uit een route van 80 of 110 km. Wij kijken onderweg wel hoe het gaat. Het heeft afgelopen nacht flink geregend en op moment van starten begint het ook weer te druppelen. De paden liggen er nog redelijk bij en we laveren in het begin een beetje om de plassen heen.


Zoals meestal met Graveltochten is ook Limburgs Mooiste Gravel niet uitgepijld maar rijden we deze op de Gps. Gezien er veelal over brede gravelpaden wordt gereden is het navigeren een fluitje van een cent. Ook voor de beginnende Gps rijder.
En dan komt hier ook gelijk het nadeel van de hele rit. Er wordt wat teveel over brede paden gereden. De route trekt zich naar het zuiden vanuit Arcen naar Swalmen. Veel brede paden en weinig hoogteverschil. Het aantal kilometers aan singletrack is dan ook bijna op 2 handen te tellen. Zonde eigenlijk, want na een 20 tot 30 km missen we toch wel het gevoel van avontuur.

We worden daarentegen wel getrakteerd op mooie holle wegen, stukken door Duitsland, veel bos en weinig asfalt. We passeren zelfs een aantal zonnebloemvelden.

De bevoorrading. Zoals gezegd is de organisatie super geregeld en dat merk je ook bij de bevoorrading. Een waar buffet met alles erop en eraan wat je kunt verzinnen. Een hapje en een drankje erin en we zijn verder.

We tuffen lekker door de Meinweg en bij de splitsing kiezen we voor de korte afstand. De grond is redelijk pittig en de lange afstand bewaren we wel voor de volgende keer. Onderweg maken we een aantal gezellige praatjes met mede gravelaars en de kilometers tikken lekker af. De laatste 10 km. krijgen we iets meer asfalt maar ook een paar extra singletracks.

De aankomst.
Hé, dat is raar. De Gps route zegt dat de gravelaars rechtdoor rijden terwijl de finish toch echt linksaf is op het fietspad. Een foutje in de tekening. We gaan dus gewoon linksaf over de finish.
Hier ontvangen we een medaille voor de deelname en wat nog veel belangrijker is. Er wordt een lekker vers biertje getapt voor de deelnemers. En dat slaan we natuurlijk niet af.

Conclusie:
Een Goede organisatie waar de ervaring vanaf straalt. De route mag een stukje technischer en avontuurlijker om zo meer afwisseling te creëren. De stevige inschrijfprijs mag er dan ook wezen en hiervoor verwachten we wel een perfecte tocht.

Voor meer informatie over Hago Limburgs Mooiste Noord klik je op:
https://www.limburgsmooiste.nl/noord/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.